Dossiers en voorbeelden

Vele enthousiaste ovenbouwers gingen u voor. Hieronder vindt u bouwverslagen van ovenbouwers die een ovenpakket of materialen aankochten bij 'de broodoven'. Laat u inspireren! Natuurlijk vinden we het HEEL erg leuk als ook u wat foto's toestuurt van de bouw van UW oven. Deze zetten we dan op de website.

de houtoven van Levent

Houtoven van Levent. Na heel veel twijfelen toch maar een besluit in 2014 genomen om een Hout/Pizza oven en BBQ te bouwen in de achtertuin.

Houtoven van Levent in Hoogvliet

de houtoven van Merijn

De houtoven van Merijn. Bijna 3 jaar geleden bestelde ik materialen voor een zelfbouw-oven. Nu is de oven eindelijk klaar.

Houtoven van Merijn

houtoven in Cothen

PPP is een houtoven bouwer uit Cothen. Met goede bouwtekeningen en materialen van de broodoven gaat hij aan de slag.

Houtoven in Cothen

de broodoven van Dan

Dan is net als velen gebeten door de microbe om een oven te bouwen. Waarom? In de eerste plaats omdat hij helemaal weg is van brood dat in een houtoven wordt gebakken, en ten tweede ... hij heeft in zijn jeugd de traditie mogen meemaken, dat er bij hem iedere week in de oven werd gebakken .

De broodoven van Dan

steenoven in Egmond aan den Hoef

Jaren geleden heeft Frank eens op een parkeerplaats in Frankrijk een houtgestookte pizza gegeten en toen al wist hij dat hij dat zelf ook zou willen maken. Deze winter was het duidelijk de schuur moest vervangen worden dus begon hij meteen te puzzelen hoe hij daar een pizza oven bij kon plaatsen.

Steenoven in Egmond aan den Hoef

de broodoven van Rene

In september heeft Rene plannen gemaakt om de tuin deze winter eens onderhanden te nemen,en wat mag dan natuurlijk niet ontbreken, juist een echte houtgestookte oven.

De broodoven van Rene

de pizzaoven van Peter

De pizzaoven van Peter is gegoten in vuurvaste beton. Het maken van de mallen was veel werk maar het resultaat mag er zijn. Echt een oven om trots op te zijn.

De pizzaoven van Peter

de oven van Joep

In 2009 besloot Joep om een oven in zijn tuin te bouwen. Op 24 mei 2009, exact om 17.37 uur kwam de eerste pizza uit zijn oven en om 20.10 uur de eerste Limburgse vlaai.

De oven van Joep

de oven van Peter Romijn

De oven van Peter Romijn. Een oven bouwen zit al jaren in z'n hoofd! Hij heeft vele voorbeelden gezien en nu hij gepensioneerd is kan hij er eindelijk aan beginnen.

De oven van Peter Romijn

de oven van Willem

Willem had eerder een oven gebouwd in de tuin, maar dit werd een ramp. Deze heeft hij afgebroken nadat hij zich ging verdiepen in hoe een oven te bouwen. Hij kwam op deze site terecht.

De oven van Willem

oven in Limburg II

Dit ovenbouwprojekt is van Paul uit Limburg.

Ovenbouwprojekt in Limburg II

oven in Berg en Dal

Begin dit jaar was Joop voor zijn werk in Andalusië en toen werd hij door kennissen uitgenodigd voor een pizzaparty. Zij hadden daar een traditionele houtoven en het was een geweldig ervaring en de pizza's waren super. Nadat hij samen met zijn broer Dré een workshop heeft gevolgd bij 'de broodoven' zijn ze een tijdje terug echt met het project begonnen.

Oven in Berg-en-Dal

de oven van Rik

Lees hier het zeer uitgebreide verslag van de pizzaoven van Rik. Na wat tegenslag met de mortel toch een prachtige oven met een zeer handig werkblad.

De oven van Rik

de oven van Roeland

Roeland heeft een houtoven gebouwd van vuurvaste stenen en tegels. De doorsnede van de oven volgt de kettinglijn en dat maakt zijn oven bijzonder.

Even goed heet stoken

de oven van Myrjam

Myrjam is het levende bewijs dat dit niet een klus is die alleen mannen kunnen klaren! Schouders eronder en net op tijd voor de verjaardag van haar vader komen de pizza's uit haar oven rollen.

De oven van Myrjam

de houtoven van Martin

Dit is de houtoven van Martin. Hij zag wit van het stof maar het is hem gelukt om zijn ovenprojekt succesvol af te ronden.

Ovenkoepel ingepakt met een isolatiedeken

houtoven in Groningen

Peter is na wikken en wegen over de fundering begonnen met de bouw.

Houtoven in Groningen

steenoven in Koewacht

Oven in Koewacht van Jaap: je kan je erin verstoppen!

Oven in Koewacht

houtoven in Asten

Na heel geduldig gewacht te hebben op het betere weer is het er toch eindelijk van gekomen. Edwin is gestart met zijn oventje.

Oven in Asten

de bakoven van Luc

Luc heeft zijn oven opgebouwd met materialen welke hij heeft kunnen recupereren uit een oude inmiddels afgebroken bakoven.

De oven van Luc

de stapeloven van Frans

Dit is de stapeloven van Frans gemaakt met vuurvaste stenen uit een oude (brood)bakkersoven.

De stapeloven van Frans

koboldje van Herman

Op het feest van een enthousiaste levensgenieter genoot Herman in de openlucht zijn eerste, heerlijke pizza uit een houtgestookte oven. Na het nodige wikken en wegen en met veel informatie begonnen zijn handen steeds meer te jeuken en zijn buik(je)steeds meer te knorren.

Koboldje van Herman