Vuurvaste stenen

Vuurvaste stenen kopen

U zoekt vuurvaste stenen? Wij leveren vuurvaste stenen van 100% natuurzuivere chamotte. Een vuurvaste steen van hoge kwaliteit, speciaal geïmporteerd en geselecteerd voor gebruik in de houtoven. Meer weten over onze vuurvaste stenen? Kijk dan hier voor meer TOELICHTING.
per pagina

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen vuurvaste stenen

Onze vuurvaste stenen hebben de volgende ideale eigenschappen:

  • Hoge dichtheid dus snelle warmteopslag en grote warmteopslag capaciteit.
  • Geen afgifte van toxische stoffen.
  • Relatief gemakkelijk te bewerken en te zagen.
  • Kleine maatverschillen waardoor een ovenvloer eenvoudig gelegd kan worden.
  • Goed bestand tegen thermische schokken. Het nadweilen van de ovenvloer met een vochtige doek is geen enkel probleem voor deze steen.
  • Onze gele stenen hebben een classificatie temperatuur van maar liefst 1650°C met een maximaal aanbevolen gebruikstemperatuur 1250°C. Voor de kenners: 34% Al²O³. Zonder aluminiumoxide is een steen onvoldoende vuurvast!

Bouwen met vuurvaste stenen

Voor een ovenvloer kunt u de stenen los en koud op elkaar leggen. Wel uitvlakken aan de onderzijde. De koepel van uw pizzaoven metselt u vervolgens op met speciale vuurvaste metselspecie. Voor recht opgaand werk (bijvoorbeeld voor bbq's en open haarden) leveren we ook vuurvaste lijm.

Toepassingen van vuurvaste stenen

Zeer geschikt voor uw pizzaoven maar natuurlijk ook voor BBQ, openhaard en kachel.

Vuurvaste stenen zijn natuurproducten - maatvoering kan soms iets afwijken.

    Al onze vuurvaste stenen en tegels (behalve de witte) zijn veilig voor het bereiden van voedsel. Certificaat aanwezig. Geen kans op afgifte van toxische stoffen aan uw pizza of vloerbroden.