Vuurvaste tegels

Vuurvaste tegels van hoge kwaliteit speciaal voor de houtoven geïmporteerd en geselecteerd. Met deze vuurvaste chamotte tegel verkrijgt u een ovenvloer met minder naden.

Deze vuurvaste tegel heeft de volgende voor een houtoven ideale eigenschappen:

  • hoge dichtheid welke borg staat voor een grote warmteopslag capaciteit - onderschat dit niet: er zijn minder goede kwaliteit tegels op de markt.
  • geen afgifte van toxische stoffen.
  • kleine maatverschillen waardoor een ovenvloer eenvoudig gelegd kan worden.
  • goed bestand tegen thermische schokken. Het nadweilen van de ovenvloer met een vochtige doek is geen enkel probleem voor deze tegel. stoot- en slijtvast. Het werken met pizzaschep of ovenpaal op deze tegel is dus geen enkel probleem.
  • ideaal voor het bouwen van een professionele pizzaoven.
  • ook zeer goed bruikbaar in een gewone keukenoven.

Wij zagen helaas geen enkele stuks vuurvaste tegels op maat, alleen grotere partijen. U kunt dit zelf doen met een zaagmachine (liefst zaagtafel) voorzien van een goede kwaliteit diamant zaagblad.

Tegels zijn natuurproducten - maatvoering kan soms iets afwijken.

Zeer geschikt voor pizzaoven maar ook voor BBQ, open haard en kachel.

    Koop meer voor minder: vanaf 5 tegels geldt meestal een andere prijs (staffelkorting). Klik op de productafbeelding voor meer informatie.

    Wij hebben deze vuurvaste tegel door een bevoegde instantie laten testen op voedselveiligheid en deze steen voldoet aan de Europese wetgeving op dit gebied (certificaten aanwezig). Geen kans op afgifte van toxische stoffen aan uw pizza of vloerbroden.