Houtovens

Wij leveren houtoven bouwpakketten en prefab pizzaovens. Maak hieronder een keuze voor een 100% zelfbouw pakket bestaande uit losse vuurvaste bouwmaterialen. Of een prefab pizzaoven - zowel voor particulier als bedrijf. Of onze houtoven bouwservice. Moeilijk om een keuze te maken? Kijk dan eerst hier voor meer uitleg ?

Hoe zit een houtoven in elkaar?

Een houtoven heeft een vuurvast binnenwerk en een buitenwerk van standaard bouwmateriaal. Het binnenwerk heeft de vorm van een koepel. Op de vloer van de koepel wordt eerst een flink vuur gestookt en daarna wordt er ook op gebakken.

Voor het buitenwerk (de ombouw) kunt u zelf bepalen wat u mooi vindt om te gebruiken - bv stucwerk, metselstenen etc. Voor het maken van het binnenwerk geven we u een aantal mogelijkheden:

100% DHZ houtoven

U gaat zelf een houtoven bouwen en u wilt ook het binnenwerk van de houtoven - inclusief de koepel - steen voor steen zelf opbouwen. Kiest u dan voor 1 van onze 100% zelfbouw pakketten.

Prefab DHZ pizzaoven

U gaat zelf een houtoven bouwen en u wilt het binnenwerk bouwen met voorgevormde koepeldelen. Kiest u dan voor een van onze prefab pizzaoven. We hebben zowel prefab ovens voor particulier als voor professioneel gebruik in ons assortiment.

Onze houtoven bouwservice

Natuurlijk bieden we ook de mogelijkheid om uw oven te laten bouwen. Wij doen dit altijd op basis van een prefab oven. Voor particulieren maar ook bedrijfsmatig voor restaurants en pizzeria's.

Losse vuurvaste materialen

U heeft zelf een ontwerp gemaakt voor een houtoven? U kunt bij ons ook losse vuurvaste materialen aankopen. Kijk hier voor ons assortiment vuurvaste materialen.