Houtovens

Wij leveren prefab houtovens, houtoven bouwpakketten en vuurvaste bouwmaterialen om zelf een houtoven te bouwen.

Hoe zit een houtoven in elkaar?

Een houtoven heeft een vuurvast binnenwerk en een buitenwerk van standaard bouwmateriaal. Het binnenwerk heeft de vorm van een koepel. Op de vloer van de koepel wordt eerst een flink vuur gestookt en daarna wordt er ook op gebakken.

Voor het buitenwerk (de ombouw) kunt u zelf bepalen wat u mooi vindt om te gebruiken - bv stucwerk, metselstenen etc. Voor het maken van het binnenwerk geven we u een aantal mogelijkheden >>
100% DHZ U gaat zelf een oven bouwen en u wilt ook het binnenwerk van de houtoven - inclusief de koepel - steen voor steen zelf opbouwen. Kiest u dan voor 1 van onze 100% zelfbouw pakketten.

Prefab DHZ U gaat zelf een oven bouwen en u wilt het binnenwerk bouwen met voorgevormde koepeldelen. Kiest u dan voor een van onze prefab pizzaovens. We hebben zowel prefab ovens voor particulier als voor professioneel gebruik in ons assortiment.

Uitbesteden Natuurlijk bieden we ook de mogelijkheid om uw oven te laten bouwen. Wij doen dit altijd op basis van een prefab oven. Voor particulieren maar ook bedrijfsmatig voor restaurants en pizzeria's. U kunt daarbij zelf de materialen voor het buitenwerk en afwerking regelen maar u kunt dat ook door ons laten doen.