Houtoven 100% zelfbouw pakketten

Houtoven 100% zelfbouw pakketten

Zelf een houtoven bouwen uit vuurvaste stenen? Kan dat? Maar natuurlijk! Om u een flink stuk op weg te helpen heeft de Broodoven voor u een pakket vuurvaste materialen samengesteld. Met dit pakket heeft u voldoende vuurvast materiaal van hoge kwaliteit in handen om een houtoven kern te bouwen en te isoleren met een inwendige diameter van 90 of 105 centimeter. Zie voor een impressie van de mogelijkheden de foto's hieronder. Toch liever een kant-en-klaar prefab oven? Kijk hier.

Voorbeeld houtoven Voorbeeld houtoven II Voorbeeld houoven III Voorbeeld houoven V

Maak hieronder een keuze voor 1 van de houtoven bouwpakketten A90 (inwendig rond 90cm), A105 (inwendig rond 105cm) of V90 (inwendig 90x90cm).

Veel gestelde vragen

wat zit er in het basispakket?

Het basispakket bestaat uit voldoende vuurvaste stenen, vuurvaste metselspecie, vuurvast isolatiemateriaal en een set bouwtekeningen voor het bouwen en isoleren van vloer en koepel zoals op de foto hiernaast wordt getoond.

De chamottestenen zijn speciaal voor de houtoven geselecteerd. Deze zijn van 100% zuivere chamotte, maatvast, hebben een hoge dichtheid voor een grote en snelle warmteopslag en zijn zeer goed bestand tegen thermische schokken. De stenen zijn door een bevoegde instantie getest op voedselveiligheid (certificaten aanwezig). Dus geen afgifte van toxische stoffen aan uw pizza of vloerbroden! U dient de stenen zelf op maat te zagen daar waar noodzakelijk.

Eerste klas vuurvaste metselspecie voor het opmetselen van de koepel.

Ruim voldoende vermiculite korrel isolatiemateriaal om de ovenkern (vloer en koepel) rondom te isoleren.

U krijgt een set bouwtekeningen meegeleverd. Hiermee heeft u de sleutel tot een fantastische houtoven in handen. De tekeningen kunt u ook gebruiken als uitgangspunt voor uw eigen ontwerp. U vindt voorbeelden en bouwverslagen op de website.