Houtoven 100% zelfbouw pakket

Zelf een houtoven bouwen uit vuurvaste stenen? Kan dat? Maar natuurlijk! Om u een flink stuk op weg te helpen hebben wij een pakket vuurvaste materialen samengesteld. Maak hieronder een keuze voor 1 van de houtoven bouwpakketten A90 (inwendig rond 90cm), A105 (inwendig rond 105cm) of V90 (inwendig 90x90cm). Eerst meer weten? Kijk dan hier voor meer uitleg.

Met ons pakket heeft u voldoende vuurvast materiaal in handen om het binnenwerk van een houtoven (vloer en koepel) te bouwen en te isoleren. Zie voor een impressie van de mogelijkheden de foto's. Toch liever een oven opbouwen uit prefab koepeldelen? Kijk dan even hier.

Wat zit er in het basispakket?

Het basispakket bestaat uit voldoende vuurvaste stenen, metselspecie, vuurvast isolatiemateriaal en bouwtekeningen voor het bouwen en isoleren van het binnenwerk.

Onze vuurvaste stenen zijn speciaal voor de houtoven geselecteerd. Deze zijn van zuivere chamotte, maatvast, hebben een hoge dichtheid - voor een grote en snelle warmteopslag. De stenen zijn goed bestand tegen thermische schokken. De stenen zijn door een bevoegde instantie getest op voedselveiligheid (certificaten aanwezig). Dus geen afgifte van toxische stoffen aan uw pizza of vloerbroden. U dient de stenen zelf op maat te zagen daar waar noodzakelijk.

Eerste klas vuurvaste metselspecie voor het opmetselen van de koepel.

Ruim voldoende vermiculite korrel isolatiemateriaal om het binnenwerk rondom te isoleren.

U krijgt een set bouwtekeningen meegeleverd. Hiermee heeft u de sleutel tot een fantastische houtoven in handen. De tekeningen kunt u ook gebruiken als uitgangspunt voor uw eigen ontwerp. U vindt voorbeelden en bouwverslagen op de website.

Veel gestelde vragen

Voorbeelden gebouwd met het pakket

Voorbeeld houtoven Voorbeeld houtoven II Voorbeeld houoven III Voorbeeld houoven V