Veel gestelde vragen

Voorbeeld houtoven VI Brood uit de houtoven Voorbeeld houtoven VII

Een houtoven helemaal zelf bouwen kan dat?

Natuurlijk kan dat, het een fantastisch project! Zoals u elders op onze website kunt zien, zijn veel mensen u voorgegaan.

Is het veel werk om zelf een ovenkoepel te bouwen?

Het is extra werk om een ovenkoepel zelf te bouwen maar het bouwen van een houtoven is natuurlijk sowieso wel wat werk. Het begint vaak bij een kleine fundering en een onderbouw en eindigt bij een dakje. Maar zelf bouwen is een deel van het plezier! Waarom dan niet ook de ovenkoepel?

Is dit niet meer iets voor metselaars of superklussers?

Het helpt zeker als u een beetje handig bent maar in principe kan iedereen met een beetje toewijding zelf een ovenkoepel bouwen. U bouwt toch ook de overige delen van de houtoven? Met een goede set tekeningen, voorbeelden op de website van ‘de broodoven’ en moderne materialen om te bouwen komt u zeker tot een goed resultaat.

Wat is het voordeel van zelfbouw?

Voor minder geld krijgt u absoluut geen goede houtgestookte oven in de tuin. Een zelfbouw ovenkoepel is dik en kan daarom veel warmte vasthouden. Absoluut noodzakelijk als u ook brood bakt of gedurende een langere periode achter elkaar pizza’s wilt bakken. Langer bakplezier dus voor minder geld. Tenslotte is er natuurlijk nog de geweldige voldoening die een zelf gebouwde ovenkoepel geeft.

Kan ik in deze oven alleen brood bakken?

In deze houtoven kunt u alles bakken dat u ook in een keukenoven kunt bakken maar wel beter!! Zo komen echte Italiaanse pizza’s, ambachtelijk gebakken vloerbrood of een heerlijke ovenschotel binnen handbereik.

Waarom een bouwpakket van ‘de broodoven’?

Wij hebben ervaring met alle materialen die u nodig heeft om een houtoven te bouwen en weten precies wat en hoeveel u nodig heeft. U koopt nooit te veel of te weinig materiaal in. Bovendien is al het materiaal speciaal geselecteerd voor de bouw van uw houtoven. Hoge kwaliteit, getest op voedselveiligheid en voor een goede prijs. U krijgt een complete set bouwtekeningen meegeleverd. En natuurlijk: wij helpen u met vragen tijdens de bouw!

Ik wil een afwijkende maat, kan dat ook?

Op aanvraag kan ook een maatwerk bouwpakket voor afwijkende diameter of ontwerp worden samengesteld.

Houtoven vuur Nogmaals brood uit de houtoven Aardappeltjes uit de houtoven