Beschikbaarheid:
Op voorraad

Vuurvaste metselspecie zak 25 kg

€ 55,00 € 45,45
Beschrijving

Deze eerste klas vuurvaste metselspecie is gebruiksklaar nadat deze met water is aangelengd.

Op basis van Lafarge vuurvaste cement, fijn zand en met diverse toeslagstoffen is een vuurvaste metselspecie gemaakt met de volgende eigenschappen:

  • snelle verharding
  • bestand tot 1000 °C!
  • bruikbaar bij koud (vanaf 7°C) en vochtig weer
  • gemakkelijk te verwerken

Deze metselspecie is uitermate geschikt voor het metselen van vuurvaste stenen t.b.v. een houtoven, open haard, schoorsteen of barbecue.
Toe te passen voor voegen van 6-10 mm. De kleur van deze metselspecie is donkergrijs. De metselspecie is te verkrijgen in zakken van 25 kg.

Verwerkingsadvies

De specie wordt aangemaakt met schoon water, zodat er een plastische massa ontstaat. Per zak van 25 kg is 3,5 tot 4 ltr water nodig. Met één zak van 25 kg wordt ± 12,5 ltr. mortel gemaakt. In de praktijk kunnen 35-40 stenen gemetseld worden met één zak, bij een voeg van 8 mm. De mortel dient binnen 45 min. na menging verwerkt te worden, dus niet alles in één keer aanmaken.

Mengen gebeurt met de hand of betonmolen. Niet met andere toeslagstoffen mengen. De ondergrond reinigen en bevochtigen voordat mortel aangebracht wordt. Indien de stenen droog zijn, deze vooraf licht bevochtigen. Na het verwerken, het metselwerk met natte doeken afdekken om snelle uitdroging te vermijden.

De Lanko metselspecie heeft een uithardingstijd van minimaal 3 dagen. Daarna kan het metselwerk met een klein vuur drooggestookt worden. Neem hiervoor de tijd !!