Beschikbaarheid:
Op voorraad

Upgrade vloer isolatie

€ 133,00 € 109,92
Beschrijving

Standaard worden isolatiekorrels voor de vloer geleverd waarmee u een isolatielaag stort. U kunt ook kiezen voor isolatieplaten. Isolatieplaten isoleren beter en het werkt sneller.

De calciumsilicaat isolatieplaat is uitermate geschikt als isolatielaag daar waar hoge isolerende eisen gesteld worden. Deze calcium silicaat plaat is drukvast dus er kan direct op gebouwd worden. Ideaal dus voor isolatie van de ovenvloer van een houtoven. Daarnaast is de plaat zeer geschikt voor de ombouw of koof van een gashaard of openhaard of omkokering van een rookkanaal.

De warmtegeleidingcoëfficiënt van dit materiaal is maar liefst 0,065 (bij 100 °C). Calcium silicaat heeft een zeer kleine thermische krimp. De platen zijn te verkrijgen in diktes 25mm, 30 mm of 50 mm. De koud drukvastheid bedraagt 1,3 N/mm2.

Verwerkingsadvies

Opgepast: Deze platen kunnen NIET in direct contact met de vuurhaard toegepast worden. De platen mogen ook niet blijvend nat of vochtig blijven. Naast houtovens is dit materiaal ook geschikt als achterwand isolatie van open haarden, tegelkachels en rookgaskanalen. Platen kunnen gestuct worden (wel eerst voorstrijken). Synoniemen: calcon / superisol.

Meer informatie
OpmerkingAlleen in combinatie met een A90 / V90 houtoven pakket of een P90 basis isolatiepakket