Beschikbaarheid:
Op voorraad

Basis isolatie pakket

€ 219,00 € 180,99
Beschrijving

Om de warmte in de oven te houden moet elke pizzaoven worden geisoleerd. U kunt zelf uw isolatiemateriaal selecteren maar om het u gemakkelijk te maken hebben wij een basispakket samengesteld met het juiste isolatiemateriaal. Dit pakket kan naar wens worden uitgebreid met een keramische deken voor de koepel en isolatieplaten voor onder de ovenvloer.

Vermiculite korrels zijn isolatiekorrels die bestendig zijn tegen hoge temperaturen tot 1000 °C.

Dit isolatiemateriaal is ideaal voor isolatie van een houtoven. Zowel onder de vloer als over de koepel. Daarnaast kunnen de vermiculite korrels ook dienen als achterisolatie voor open haarden of rookgaskanalen.

Verwerkingsadvies

Voor drukvast vermiculiet, bijvoorbeeld onder een ovenvloer, dient de vermiculite eerst gemengd te worden met gewone cement in een verhouding van 6:1 in volumedelen. Daarna pas water toevoegen en rustig mengen tot een aardvochtig geheel. Niet langer mengen dan nodig.

Voor achterisolatie van open haarden of rookgaskanalen wordt vaak een verhouding van 10:1 in volumedelen gehanteerd.

Losse vermiculiet is te verkrijgen in zakken van 100 liter en is in verschillende korrelgrootte leverbaar, nl. fine en medium. Fine is niet geschikt om los te storten. Gebruik een stofmasker bij het verwerken.