Beschikbaarheid:
Op voorraad

Vuurvaste metselkit emmer 5 kg

€ 33,00 € 27,27
Beschrijving

Dit is een vuurvaste kit die wordt gemaakt met hoogwaardige grondstoffen welke worden vermengd tot een smeerbare pasta met zeer goede verwerkbaarheid. Deze vuurvaste metselkit is luchtverhardend. Door de aanwezige klei wordt de vuurvaste kit bij verhitting ook nog eens keramisch gebonden.

De vuurvaste kit kan gebruikt worden voor het verlijmen van vuurvaste stenen, vuurvaste isolatiedekens en vuurvaste isolatieplaten. De vuurvaste metselkit is bestand tot 1300 °C, goed bestand tegen thermische schokken en zeer goed te verwerken.

De vuurvaste kit is grijs van kleur en is te verkrijgen in emmers van: 2 kg, 5 kg en 20 kg. Voor voegen van 1-2 mm, te verwerken met troffel of kwast. Verbruik 1 kg vuurvaste metselkit per 7 WF stenen.

Verwerkingsadvies

Stenen kunnen droog verwerkt worden. Na openen van de emmer, moet de bruine substantie afgegoten worden in een schone emmer. De vuurvaste metselkit moet vervolgens goed doorgeroerd worden (bij voorkeur met een mixer). Als de kit te stijf is, kan een gedeelte van de bruine substantie terug bijgevoegd worden, totdat een goed smeerbaar materiaal ontstaat. De kit kan met een troffel of kwast verwerkt worden. Na gebruik dient op het restant een laagje SCHOON water te worden gezet. Hierna dient de emmer zorgvuldig te worden gesloten. Na de werkzaamheden kunnen gereedschap en handen met water schoongemaakt worden. Om bijvoorbeeld isolatiedekens of superwool te verlijmen, mag de kit iets dunner zijn. Men kan dan iets meer bruine substantie of schoon water toevoegen.

Houdbaarheid

Kan ± 6 maanden worden bewaard op een koele doch vorstvrije plaats.

Uithardingstijd

Onder normale omstandigheden is de uithardingstijd 24 uur. Echter deze is van verschillende factoren afhankelijk:

  1. Bij een verwerkingstemperatuur lager dan 15 °C zal de uitharding langzamer verlopen. NIET VERWERKEN BIJ EEN TEMPERATUUR LAGER DAN 7 °C.
  2. laagdikte van de kit. De vuurvaste kit mag NIET dikker verwerkt worden dan 2 mm.
  3. de vochtopname van het te verlijmen product. Materiaal met een hoge vochtopname zal de uithardingstijd versnellen.
Waarschuwing
  • Tijdens mixen en verwerken van de kit, moet contact met mond en ogen vermeden worden.
  • Buiten bereik van kinderen houden.