Beschikbaarheid:
Op voorraad

Vuurvaste beton zak 25 kg

€ 59,00 € 48,76
Beschrijving

Deze vuurvaste beton bestaat uit chamotte korrels, klei en aluminium cement en is bestand tegen hoge temperaturen tot 1200 °C. Deze combinatie geeft een goed verwerkbare beton met een lage krimp tot over de 1000°C.

Deze vuurvaste beton is uitstekend geschikt voor gebruik in houtovens, BBQ’s, tuinhaarden, houtkachels en open haarden. Deze vuurvaste beton is te verkrijgen in zakken van 25 kg.

Verwerkingsadvies

De betonmortel wordt aangemaakt met schoon water, zodat een dikke plastische massa ontstaat (*). Per zak van 25 kg is ongeveer 3-4 ltr water nodig. Met één zak van 25 kg wordt ± 13 ltr. mortel gemaakt. Mengen gebeurt met de hand of betonmolen. Niet met andere toeslagstoffen mengen.

(*) Kneed een bal ter grootte van een tennisbal, gooi deze ca. 15cm omhoog en vang deze weer op in de handpalm. Herhaal dit 10x. Als de bal uit elkaar valt is de beton te droog en dient er nog wat water toegevoegd te worden. Zakt de bal tussen de vingers door, is deze te nat en dient er nog wat droge beton toegevoegd te worden.

NB: De beton na het storten liefst door middel van trillen verwerken. Tril echter niet meer dan noodzakelijk. Indien er meerdere batches worden gedraaid, deze zonder pauze tussendoor aanmaken en zo snel mogelijk verwerken. De beton moet na het storten afgedekt worden met plastic als er grote uitdampingsoppervlakken zijn, zodat deze niet te snel droogt. Zorg wel dat de condens die ontstaat zich niet concentreert op 1 plek. Al na 1 nacht mag de beton drooggestookt gaan worden. Doe dit heel langzaam met max. 30ºC per uur.