de houtoven van Levent

Na heel veel twijfelen toch maar een besluit in 2014 genomen om een Hout/Pizza oven en BBQ te bouwen in de achtertuin. Gelijk maar een tekening en materiaal besteld bij Broodoven en aan de slag. Op het plek stond nog een prieel maar die moest maar ruimte maken voor mijn nieuwe aanwinst ik wilde wel gelijk overdekt maken want ik wil in alle weer omstandigheden toch kunnen bakken ;).

Gelijk maar aan de slag gegaan om fundering te storten en te metselen. Ik had nog nooit gemetseld uiteraard even door google te raad plegen kwam ik al een stuk verder en natuurlijk ook aan mijn collegas ook gevraagd met geduld kom je er wel was het meeste advies. Ik moet zeggen door alle advies die ik kreeg en de juiste materialen te kopen ging het redelijk zonder al te veel moeilijkheden is het metselen nog meegevallen natuurlijk zat ik nu al aan de koepel te denken o mijn God dat wordt wel wat maar geduld is een schone zaak en ging vrolijk verder. Fundering en de opslag voor hout was al zover gereed dus kon ik al met vermiculite aan de isolatie van de oven gaan beginnen en de oven vloer natuurlijk keuze was gevallen toch voor grotere tegels.

Benieuwd hoe het verder ging met de bouw van deze oven? Voor volledige toegang tot dit artikel dient u in het bezit te zijn van een loginnaam en password. Deze krijgt u toegestuurd bij aankoop van de broodoven bouwtekeningen. Heeft u de bouwtekeningen reeds aangeschaft? Laat het ons weten dan sturen wij u een loginnaam en password.


Het werd steeds mooier en de einde was al beetje in zich ik popelde om te gebruiken en eind Mei zou ik ook makkelijk halen dus dat was ook geen probleem.Maar ik had eigenlijk nog wel een deur nodig dus aan de slag. Nou eerste vuurtje kon nu beginnen programma was elke dag stoken dan 7 dagen lang met 100 graden elke dag te verhogen. Dat is ook wel gelukt gelukkig geen scheuren  tot nu toe met een digitale laser temparatuurmeter hield ik de temperatuur in de gaten. Kijk hier: http://www.broodoven.com/infrarood-thermometer. Nou het was allemaal gereed en eerst test om wat te bakken hadden we al gepland dat is ook  aardig gelukt. (Guvec) Groente met lamsvlees met een speciale aardepan die dubbel gebakken is. (Etli Pide) Deeg met kleine stukjes kalfsvlees met kruiden. (Tas Ekmek) Oerbrood met zuurdesem.

 
prefab pizzaovens

Niets is zo lekker als een vers gebakken brood of pizza uit onze pizzaoven. Onze prefab pizzaovens helpen u de smaak van brood, pizza of geroosterd vlees te herontdekken!­­

Pizzaoven prefab zelfbouw