Installatie van onze pizzaoven

Montage pizzaoven

Hoe worden onze pizzaovens geinstalleerd? U krijgt met uw oven een uitgebreide Nederlandstalige installatie instructie meegeleverd. Echter, om u alvast een idee te geven van hoe gemakkelijk onze ovens kunnen worden opgebouwd, vindt u hieronder een schets van een standaard montage. Natuurlijk kunt u de afwerking van de oven geheel zelf bepalen.

  • Stort een kleine vlakke fundering waar de oven op komt te staan. Metsel een onderbouw van bouwblokken of metselstenen tot op werkhoogte. Stort daarop een gewapende betonnen draagvloer.
  • Plaats de isolatieplaten op de draagvloer. Leg vervolgens de ovenvloer uit op de isolatieplaten. Plaats de rest van de ovenwand delen en begin daarbij met de voorzijde. Hierbij is geen mortel nodig.
  • Breng mortelkit aan op de bovenzijde van de wanddelen. Plaats de koepeldelen en de schoorsteen basis. Plaats het verloop vierkant -> rond en de RVS pijp (beiden niet op de tekening) of bouw een gemetselde schoorsteen.
  • Maak een ombouw van bouwblokken of metselstenen.
  • Wikkel de ovenkern in een isolatiedeken. Vul de overige ruimte tussen ovenkern en ombouw op met vermiculitekorrels. Bouw een dakje over de oven en werk de oven na eigen smaak af.

Een alternatief is om na plaatsing van de isolatiedeken de koepel van een laag vermiculitemortel te voorzien en deze in iglovorm af te stucen.