bouw een echte houtgestookte oven in deze unieke workshop ovenbouw

Een volle dag in de weer met zand, klei, stenen, vuur en deeg en ook een hele gezellige dag!

Er zijn maar weinig dingen die meer voldoening geven dan een zelf gebakken brood of pizza uit een zelf gemaakte houtoven (of pizzaoven). De fijne kneepjes leren? Eerst een keertje oefenen voordat u zelf gaat bouwen? Goede ideeen verzamelen? Gewoon een superleuke dag in een prachtige omgeving? Het kan bij de broodoven. Veel enthousiaste mensen gingen u voor in deze workshop.

Voor oven gepassioneerden, liefhebbers van ambachtelijk brood en pizza, collega's/vrienden/familieleden onder elkaar.

 

Een workshop ovenbouw en pizzabakken bij de broodoven Na het harde werk is er .. pizza!!

 

Voordat we echt aan de slag gaan: eerst een stuk theorie. Al snel begint het echte werk: u bouwt samen met andere deelnemers onder begeleiding op traditionele wijze eigenhandig een oven op. Het resultaat is een fantastische houtoven die u thuis kunt nabouwen. U leert bovendien hoe u de oven stookt en hoe u een voortreffelijke pizza maakt!

programma

 • Ontvangst met koffie en koek
 • Introductie 'Brood & ovens', waarin de opbouw en eigenschappen van allerlei houtoven modellen de revue passeren
 • Toelichting op de houtoven die u samen gaat bouwen
 • Aan de slag (deel 1) waarin u een begin maakt met de opbouw van een heuse houtoven
 • Uitgebreide lunch met zelfgebakken ambachtelijk desem brood van 'de broodoven'
 • Aan de slag (deel 2) waarin u de bouw van uw houtoven afrond en uw eigen pizza bereid en bakt!
 • Diner met op de menukaart uw zelfgebakken droompizza

 

Workshop, bedrijfsuitje, teamuitje, familiedag, uitje bij de broodoven Een workshop ovenbouw en pizzabakken bij de broodoven Een workshop ovenbouw en pizzabakken bij de broodoven Een workshop ovenbouw en pizzabakken bij de broodoven Een workshop ovenbouw en pizzabakken bij de broodoven

 

inclusief

 • De gehele dag staat een ervaren instructeur ter beschikking voor het beantwoorden van uw vragen en natuurlijk om u te helpen tijdens het bouwen van de ovens.
 • Na afloop van de workshop krijgt elke deelnemer de werktekeningen mee waarmee hij of zij de oven thuis in de achtertuin kan nabouwen.
 • Koffie, thee en overige drank.
 • Lunch en diner (pizza).

voor wie?

Voor iedereen, jong én oud, die van het buitenleven en van een beetje aanpakken houdt! U kunt deze workshop doen zonder dat u over specifieke vaardigheden beschikt, al helpt het natuurlijk wel als u thuis ook af en toe een klusje doet. Het geslacht doet zeker niet ter zake!

wat voor oven bouwen we?

We bouwen een zogenaamde tunneloven volgens onderstaand model. Natuurlijk is ook het bouwpakket (V90) voor deze oven via de broodoven verkrijgbaar. Met dit bouwpakket en een workshop achter de rug bent u er echt helemaal klaar voor.

 

Tunneloven V90

waar en wanneer?

De landelijke locatie van de workshop is gelegen in Leerdam, op de rand van de 4 provincies Zuid Holland, Gelderland, Utrecht en Noord Brabant. Voorafgaande aan de workshop krijgt u een routebeschrijving toegestuurd. Een workshop duurt de gehele dag en wel van 9.00 tot ongeveer 17.00.

 

Een workshop ovenbouw en pizzabakken bij de broodoven Mortel maken

 

kosten

De volledig verzorgde workshop duurt een volle dag en is inclusief instructie, gebruik van materiaal, werktekeningen, lunch, diner en drankjes. De kosten voor deze workshop bedragen per persoon €145,- incl. BTW.

aanmelden

Gun uzelf eens een groot plezier en boek een workshop! Of geef een workshop kado!

Voor een workshop met vrije inschrijving geldt: maximaal 8 personen per workshop en vol = vol dus wacht niet te lang. Een workshop met vrije inschrijving kunt u hieronder boeken (via de winkelwagen). Uw aanmelding is pas zeker na ontvangst van het inschrijfgeld en dit dient uiterlijk binnen 1 week na boeking te zijn betaald. Als u zich binnen 3 weken voor aanvang aanmeldt dan dient het inschrijvingsgeld per direct te worden betaald. Zolang u kunt boeken is er plaats.

Workshop Datum
Workshop pizzaoven bouwen Tot nader order worden momenteel helaas geen workshops gegeven

wat vonden anderen van de workshop?

annuleringen

Indien u de workshop op eigen initiatief annuleert maar ook als u uw inschrijving naar een latere datum wilt verplaatsen, dan kunt u dit kosteloos doen tot 3 weken voor aanvang. Daarna zijn hieraan kosten verbonden. Van 3 weken tot 1 week voor aanvang wordt 50% van het inschrijfgeld in rekening gebracht. Binnen 1 week voor aanvang wordt 75% in rekening gebracht. Als u op de dag zelf annuleert bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd. U kunt natuurlijk altijd iemand ter vervanging aandragen. Indien u de inschrijving naar een eerdere datum wilt verplaatsen dan kan dat kosteloos en op elk gewenst moment maar alleen als er nog plaats is op die eerdere datum.

Bij eventuele onvoldoende deelname, zeer slecht weer etc. kan de broodoven zelf een workshop annuleren. U wordt hierover zo vroeg mogelijk ingelicht en krijgt zo spoedig mogelijk het volledige inschrijfgeld teruggestort.

Sleutelwoorden

Pizzaoven workshop Zuid Holland, Utrecht, Gelderland, Noord Brabant, Beesd, Gorinchem, Gorkum, Den Bosch, Culemborg, Geldermalsen, Tiel, Buren, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen, Zaltbommel, Rotterdam, Dordrecht,'s Hertogenbosch, Den Haag, Amsterdam, Breda, Tiburg, Eindhoven, Nijmegen, Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort, Hilversum, Almere